Postanite uspješan osobni trener uz AFP online tečaj

Steknite sveobuhvatno znanje na području osobnog trenerstva, dobite praktično i teorijsko iskustvo za uspješan rad s klijentima, koji žele preoblikovati tijelo, izgubiti tijelesnu težinu, dobiti mišićnu masu ili poboljšati svoje zdravlje (iako nemate prethodnog znanja) te ustvarite uspješnu karijeru kao osobni fitnes trener.

STEKNITE STRUČNE KOMPETENCIJE

Steknite sveubohvatno znanje i certifikat za osobnog trenerstva

Želite ostvariti karijeru na području fitnesa te raditi sa klijentima, koji žele oblikovati tijelo, međutiim ne znate kako posao trenera obavljati u praksi, koji sistemi treninga su najučinkovitiji, kako sastaviti optimalne programe treninga te kako voditi i trenirati klijente, kako bi dostigli postavljene ciljeve pod vašim vodstvom…

Ako želite svoju strast do osobnog trenerstva pretvoriti u uspješnu karijeru te dobiti kompetencije za samopouzdan rad potrebno vam je sveobuhvatno obrazovanje, koje pruža vrhunsko znanje o programima, metodama i sustavom treninga te usmjerenje i podrška dokazanih osobnih trenera i mentora.

I sada je takvo obrazovanje i vama na raspolaganju.

ODABIR BROJ #1

Upoznajte vodeće osposobljavanje za osobne trenere u Hrvatskoj

Na tečaju pružiti ćemo vam sva potrebna teorijska znanja, praktično iskustvo te stručnu podršku, koju vam je potrebna na vašem putu ka uspješnoj karijeri.

Online tečaj je vaša odskočna daska u svijetu osobnog trenerstva, budući da umjesto zastarijelog teorijskog i općeg znanja, koje predaju neke obrazovne ustanove, AFP online tečaj pruža u praksi provjerene, učinkovite i uspješne metode rada sa klijentima.

Dobit ćete dubinsko znanje o radu čovekovog tjela, pokrete i uzorke pokreta, sustav treniranja te programiranje vježbi, psihlogiji klijenata i kako teorijsko znanje prenijeti u praksu za uspješan i učinkovit rad sa klijentima.

3 RAZLOGA ZAŠTO IZABRATI TEČAJ

Steknite praktično izkustvo, podršku i sveobuhvatno znanje za uspješno karijeru

Po mišljenju zadovoljnih polaznika tečaja online AFP tečaj osobni trener predstavlja vodeće osposobljavanje na području osobnog trenerstva u Hrvatskoj te pruža vještine i iskustvo za profesionalan rad sa klijentima te uspešnu karieru u fitnes i wellnes industriji.

Praktično i teorijsko znanje od stručnjaka

Steknite znanje za sastavljanje učinkovitih programa vježbanja te pravilan odabir i provedbu odgovarajućih vježbi koje će vaše klijente na zdrav i siguran način voditi do željenih ciljeva.

Podrška i alati za uspješan početak karijere i daljnji poslovni rast

Izgradite uspješnu karijeru uz pomoć AFP mentora i stručnjaka na području osobnog trenerstva. Pružit ćemo vam sveobuhvatno znanje i alate za pouzdano sudjelovanje na tržištu rada.

Učenje na daljinu uz doživotni pristup online sadržajima

Upisom na tečaj dobivate neograničen pristup online materijalima. Učenje na daljinu omogućuje vam da u potpunosti prilagodite svoje učenje vašim osobnim i radnim obvezama.

ŠTO ĆETE NAUČITI

Steknite 5 ključnih vještina za učinkovit rad s klijentima

Steknite teknite praktična znanja i iskustvo za sastavljanje učinkovitih, klijentu prilagođeni programi treninga i alata za profesionalni rad s klijentima u okruženju za trening (fitnes centar, fitness studio, teretana, u prirodi…) bez obzira na to želite li raditi s klijentima pojedinačno ili u grupi.

Sastav tijela i njegova funkcija u kretanju

Razumijevanje funkcionalne anatomije, biomehanike i fiziologije mišićnog tkiva je osnova profesionalnog osobnog trenera, jer znanje o funkcioniranju tijela u pokretu (kostur, zglobovi, obrasci pokreta u zglobovima i mišićima) mora prenijeti u praksu tijekom pojedinačnih vježbi i izrada programa vježbanja za klijente.

Prethodni pregled klijenta prije početka procesa vježbanja

Prije početka programa vježbanja potrebno je obaviti prethodni pregled klijenta analizom njegovog zdravstvenog stanja, čimbenika zdravstvenog rizika, specifičnih ograničenja, načina života i tjelesne spremnosti, koji su polazište za sastavljanje programa vježbanja.

Odgovarajući odabir vježbi prema cilju programa vježbanja

Izbor vježbi može biti potpuno neprikladan za vašeg klijenta, ako se ne uzmu u obzir zdravstveni čimbenici klijenta (slaba pokretljivost, ograničeni raspon pokreta,…), fizička spremnost, psihičko stanje i prethodno sportsko iskustvo. Zadatak trenera je odabrati odgovarajuće vježbe, naučiti klijenta pravilnom izvođenju vježbi i sukladno tome prilagoditi razinu težine.

Odabir sustava obuke prilikom sastavljanja programa obuke

Razumijevanje sustava treninga (intervalni trening visokog intenziteta, kružni trening, metoda mršavljenja u treningu s utezima,…), kombiniranje i optimizacija procesa obuke je ključna za postizanje boljeg napretka klijenta u kraćem vremenskom razdoblju i zadanih ciljeva plana obuke.

Sastavljanje učinkovitog programa vježbanja za postizanje ciljeva

Naučit ćete sastaviti siguran i učinkovit program vježbanja koji ne uzima u obzir samo ciljeve i želje klijenta, već i prethodno iskustvo u tjelesnoj aktivnosti i tjelesnoj kondiciji. Program obuke, koji će uključivati ​​sve navedeno, pozitivno će utjecati na zdravlje klijenta i osigurati postupno napredovanje prema zacrtanim ciljevima.

MODULI

Sadržaj online programa

Tečaj se sastoji od sadržajno zaokruženih modula koji se međusobno nadopunjuju i nadograđuju. Složen je tako da vas na sustavan i razumljiv način vodi kroz teorijski dio tečaja, u isto vrijeme vam pruža praktično iskustvo i alate, koji su vam potrebni za jednostavnu primjenu stečenog znanja u praksi.

Razumijevanje i poznavanje funkcionalne anatomije je prvi korak i osnovaj za uspješan rad osobnog trenera u okruženju treninga.

U funkcionalnoj anatomiji naučit ćete 4 osnovna područja, i to:

 • skeletni sustav (poznavanje i klasifikacija kostiju),
 • zglobovi ili veze između kostiju,
 • sposobnost kretanja u zglobovima ili uzorke kretanja i mišićni sustav (poznavanje skeletnih mišića), koji se najčešće koriste ili aktiviraju tijekom vježbanja.

Teško je zamisliti izbor vježbi i sastav programa vježbanja bez temeljitog poznavanja anatomskih struktura, odgovornih za kretanje tijela.

Kod fiziologije mišića naučit ćete o mišićnom sustavu i 3 vrste mišićnog tkiva koje čine ljudsko tijelo, a to su:

 • skeletno mišićno tkivo,
 • srčano mišićno tkivo i
 • glatko mišićno tkivo.

Većinu vremena usredotoćenost će biti na razumijevanju sastava i funkcije skeletnih mišića, odnosno mišića koji djeluju na kostur i održavaju držanje, proizvode kretanje i održavaju prijenos različitih sila.

Osim toga, naučit ćete i o različitim vrstama mišićnih kontrakcija, prilikom izvođenja vježbi snage i izdržljivosti.

Kod kardiovaskularne fiziologije detaljno ćete upoznati tkivo srčanog mišića koje je funkcionalno podijeljeno na dva dijela, i to:

 • desna polovica koja pumpa deoksigeniranu krv (malo kisika, puno ugljičnog dioksida) u pluća i
 • lijevu polovicu, koja šalje oksigeniranu krv (bogatu kisikom) u sva tkiva u tijelu.

Poznavanje i razumijevanje strukture srčanog mišića, cirkulacije krvi (mala i velika cirkulacija), krvnog tlaka ili arterijskog krvnog tlaka, arterija, vena, uloge krvi u ljudskom tijelu i krvnih stanica su osnove koje utječu na aerobne vježbe (na primjer: trčanje, vožnja bicikle, plivanje…).

Zdravlje je osjetljivost pojedinca na bolesti, a zdrav način života definira se kao skupina postupaka i obrazaca ponašanja koji pozitivno utječu na dobrobit.

Upoznat ćete 2 kategorije fitnes komponenata, i to:

 • komponente fitnesa povezane sa zdravljem (kardiorespiratorna kondicija, mišićna snaga, mišićna izdržljivost, pokretljivost i sastav tijela) i
 • komponente fitnesa vezane uz performanse (eksplozivnost, brzina, koordinacija, ravnoteža i agilnost…).

Prilikom rada sa klijentima u okruženju za obuku, važno je imati na umu da tijelo već ima različite čimbenike rizika za zdravlje, čimbenike rizika za ozljede, različite zdravstvene simptome i specifična ograničenja mišićno-koštanog sustava koja utječu na sastav programa vježbanja i uključiti razne komponente ftinesa u programu obuke.

Kod sustava tijela naučit ćete o odnosu između:

 • čista tjelesna masa koju čine kostur, zglobovi, unutarnji organi, krvotok, živci, skeletno mišićno tkivo, voda, koža…i masnu masu, koja se dijeli na masnoću smještenu u potkožnom tkivu (subkutana mast) i
 • masnoću smještenu oko ili u unutarnjim organima (visceralna mast).

Zdrav odnos između čiste tjelesne mase i masne mase važan je za održavanje dobrog zdravlja, a također je važno poznavati parametre koji utječu na mjerenje ili izračun tjelesne građe.

Također ćete naučiti zašto je visceralna masnoća (visceralna pretilost) povezana s mnogim kardiovaskularnim (kardiovaskularnim) problemima i metaboličkim (metaboličkim) bolestima.

U osnovama živčanog sustava naučit ćete zašto je važno znati oživjeti pojedine mišiće, organe i druge dijelove tijela. Naučit ćete dva važna živčana sustava, i to:

 • središnji živčani sustav i
 • periferni živčani sustav.

Osnove živčanog sustava su važne za razumijevanje funkcije mišića, prepoznavanje oštećenja živaca i olakšavanje pripreme i razumijevanja treninga.

U anaerobnim vježbama naučit ćete o različitim metodama i sustavima treninga koji su uključeni u program vježbanja.

Anaerobna vježba je aktivnost u kojoj kisik ne može osigurati energetske potrebe mišića koji rade, što znači da se energija potrebna za kontrakciju mišića dobiva iz:

 • glikogen (jetra i mišići),
 • ATP (adenozin trifosfat) sustav i
 • CP (kreatin fosfat) sustav.

Prije svega upoznat ćete metode treninga koje se najčešće koriste u praksi osobnog trenerstva, a to su:

 • metoda prioriteta
 • piramidalna metoda i polupiramida
 • metoda superserije
 • kontrastna metoda
 • složena metoda
 • metoda uklanjanja opterećenja
 • kružna metoda
 • metoda tolerancije laktata i
 • negativna metoda ponavljanja.

Tijekom prethodnog pregleda klijenta saznat ćete zašto je prije početka treninga potrebno dobiti što više informacija o zdravstvenom stanju klijenta.

Prethodni postupak je specifičan proces koji ima za cilj dobivanje informacija putem obrazaca i upitnika, i to:

 • pristupna suglasnost,
 • zdravstveni upitnik,
 • PAR-Q upitnik,
 • upitnik o životnim navikama i
 • analiza potreba.

Informacije o zdravstvenom stanju klijenta, čimbenicima zdravstvenog rizika, čimbenicima rizika za nastanak ozljeda i specifičnim ograničenjima polazište su za izradu individualnog programa treninga.

U pokretljivosti ćete naučiti zašto je primjerena pokretljivost tijekom života usko povezana s održavanjem funkcionalnih sposobnosti tijela (sposobnosti kretanja) i održavanjem samostalnosti u starijoj dobi.

Saznat ćete o čimbenicima koji utječu na raspon pokreta u zglobovima, a to su:

 • mišićni čimbenici
 • vezivna tkiva,
 • neurološki čimbenici,
 • spol i dob,
 • tjelesna težina
 • pokretljivost,
 • bol i/ili ozljeda i
 • bolesno stanje.

Osim toga, naučit ćete i 2 osnovne tehnike za trening pokretljivost, i to:

 • dinamičko istezanje i
 • statičko istezanje.

Nedostatak pokretljivosti čest je uzrok mišićno-koštanih ozljeda. Ograničeni raspon pokreta u zglobovima (ROM) odražava se u narušenoj simetriji tijela, skraćeni mišići povlače kosti i remete normalno poravnanje tijela, a također dolazi do preopterećenja mekih tkiva.

U aerobnim vježbama naučit ćete o različitim mjerenjima i formulama za izračun otkucaja srca, izračunavanju područja vježbanja i razlikama između aerobne vježbe niskog i visokog intenziteta.

Aerobna vježba definira se kao vježba za jačanje kardiovaskularnog (kardiovaskularnog) i dišnog (respiratornog) sustava, te je jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na očekivani životni vijek i kvalitetu života.

Naučit ćete formule za izračun srčane frekvencije, koje se najčešće koriste u osobnoj praksi treninga, i to:

 • formula 220 – godine,
 • složena formula za izračun srčane frekvencije,
 • metoda srčane rezerve,
 • formula za izračun srčane frekvencije za starije osobe,
 • i formula za izračun srčane frekvencije za osobe s prekomjernom tjelesnom težinom.

U radu s posebnim populacijama naučit ćete o specifičnim bolestima i tjelesnim stanjima, kao i o postupcima i uputama za rad osobnog trenera u posebnim populacijama.

Saznat ćete o konkretnim slučajevima s kojima se osobni trener najčešće susreće u praksi, a to su:

 • astma,
 • dijabetis tipa I,
 • dijabetis tipa II,
 • kardiovaskularne bolesti,
 • trudnoća,
 • djeca,
 • starije osobe i,
 • mikrovaskularne komplikacije.

U praksi u okruženju vježbanja čeka vas stručna tehnička analiza za više od 200 vježbi koje su kao modifikacije vježbi podijeljene i definirane prema njihovoj razini težine.

Vježbe su pripremljene u obliku video sadržaja (audio-video zapis) što znači da možete analizu pojedine vježbe gledati neograničen broj puta, čime ćete usvojiti pravilnu tehniku izvođenja vježbi.

Vježbe su podijeljene u tri skupine i to:

 • Vježbe za trup,
 • Vježbe za gornji dio tijela i vježbe za donji dio tijela.
SUVREMEN NAČIN UČENJA

Online obrazovanje u koje vjeruje više od 5000 tečajnika

Suvremenim online načinom obrazovanja pomičemo granice u području osposobljavanja osobnih trenera te pružamo dostupno, personalizirano i intuitivno učenje, prilagođeno vašem životnom stilu. Sadržaju tečaja možete pristupiti u bilo kojem trenutku putem telefona, tableta ili računala.

Mikro sustav učenja

Provjereno i testirano od strane vodećih obrazovnih institucija, mikroučenje predstavlja iznimno učinkovit način učenja “u dijelovima” i daje veći uspjeh od klasičnog obrazovanja.

Besplatna ažuriranja sadržaja

Sadržaj tečaja redovito se nadopunjuje i nadograđuje u skladu s najnovijim znanstvenim smjernicama i istraživanjima. Registracijom dobivate besplatan pristup svim budućim ažuriranjima.

Učenje prema vlastitim mogućnostima

“Self-paced” ili učenje po vlastitim mogućnostima omogućuje vam da prilagodite učenje vašim osobnim i radnim aktivnostima, bilo da imate nekoliko sati ili samo 10 minuta dnevno.

ŠTO KAŽU TEČAJNICI

Dojmovi o osposobljavanju

Osobni i karijerni dojmovi naših tečajnika su što je moguće raznolikije. Svima im je zajedničko da su uspješnim završetkom tečaja stekli samopouzdanje, znanje i praktično iskustvo za uspješan rad.

INVESTICIJA BEZ RIZIKA

Garancija na zadovoljstvo 15 dana

Vaše ulaganje u tečaj je potpuno sigurno

Isprobajte tečaj i ako niste zadovoljni izobražavanjem, u roku od 15 dana od dana kupnje, vratit ćemo vam kupoprodajnu cijenu. Jednostavno ispunite obrazac na sljedećoj poveznici i u skladu s općim uvjetima na jednostavan i brz način dogovorit ćemo povrat kupoprodajne cijene. Na taj način možete se uvjeriti da je tečaj pravi izbor, bez ikakvih briga i rizika.

Neograničen pristup

Kupnjom tečaja dobivate doživotni pristup online sadržaju, Pristup materijalima je neograničen što znači da sadržajima možete pristupiti bilo kada i bilo gdje koliko god često želite.

Najviši standard obrazovanja

Obuka pruža najsuvremenije znanstveno potvrđene i dokazane informacije te radne metode za uspješan i sveobuhvatan tretman klijenata.

+5000 zadovoljnih polaznika tečaja

Pridružite se zajednici vodećih profesionalaca u području osobnog trenerstva te iskoristiti jedinstvene prilike za karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu.

PRIJAVA NA TEČAJ

Osigurajte svoje mjesto na tečaju već danas

Vaša investicija u online AFP tečaj osobnog trenera, uz koji stječete opsežna teorijska znanja i praktično iskustvo za uspješan rad na osobnom treningu u samo 12 tjedana, ovisi o načinu plaćanja:

 • Plaćanje u ratama: investicija, u slučaju plaćanja u ratama, iznosi 1197 Eura. Plaćanje je moguće na 12 rata.
 • Jednokratno plaćanje: investicija, u slučaju jednokratnog plaćanja, iznosi 997 Eura (redovna cijena 1197 Eura, popust 200 Eura).

Da biste se uspješno upisali na tečaj, kliknite na donji gumb i slijedite upute na sljedećoj stranici.

POSTANITE USPJEŠAN OSOBNI TRENER

Upisom na tečaj na jednom mjestu dobivate sve što vam je potrebno za uspješnu karijeru

Online tečaj AFP osobni trener s pravom se smatra vodećim tečajem u Hrvatskoj, jer budućim AFP osobnim trenerima pruža sve što im je potrebno za uspješan rad s klijentima te pruža mogućnosti karijere i poslovanja kako u Hrvatskoj tako i na globalnom tržištu rada.

Znanje i praktična iskustva

Steknite certifikat i vještine koje će vam osigurati konkurentsku prednost i samopouzdanje za stručan i kvalitetan rad sa klijentima.

Obrazovanje na daljinu

Studirajte bilo kada i bilo gdje. Sve što vam je potrebno za pristup našem tečaju je telefon, tablet ili računalo te internet.

Bez skrivenih troškova

Vodeći tečaj u Hrvatskoj za osobne trenere. Više od 10x jeftinije od tradicionalnog studija bez skrivenih ili dodatnih troškova.

Podrška stručnjaka

Primite podršku i alate za uspješan nastup na tržištu rada i izgradite uspješnu karijeru uz pomoč AFP predavača i mentora.

Brz i jednostavan upis

S obrazovanjem možete početi odmah. Jednostavna i brza online registracija bez dugotrajnih administrativnih postupaka.

Investicija bez rizika

Vaše ulaganje je poptuno sigurno. Ako niste zadovoljni tečajom, u roku 15 dana, od dana upisa, vraćamo vam vaš novac.

OSTALE INFORMACIJE

Često postavljena pitanja i odgovori

Pročitajte najčešća pitanja koja klijenti imaju prije nego što se prijave na online tečaj.

Ulaganje u tečaj uključuje doživotni pristup online učionici, što uključuje:

 • video sadržaj,
 • e-materijal,
 • 3D video prezentacije,
 • podrška tečajniku od strane predavača,
 • 10x besplatan pristup online ispitnom roku,
 • e-potvrda koju dobiva svaki tečajnik nakon uspješno položenog pismenog ispita i
 • upis u središnji registar AFP-a.

Tečaj je strukturiran na način da vam nije potrebno nikakvo predznanje, jer vam tečaj pruža opsežna teorijska i praktična znanja i iskustvo za uspješan i samopouzdan rad na području osobnog trenerstva.

Pristup online tečaju ćete dobiti nakon uplate (uplata u jednom iznosu ili plaćanje 1. rate u slučaju obročne investicije).

Zbog sve veće potražnje za kvalificiranim osobnim trenerima koji rade u wellnes centrima, fitness centrima, centrima za vježbanje, obavljaju trenerstvo kod kuće ili u vanjskom okruženju.

Tečaj je primjeren svima koji žele postati uspješan osobni trener, bez predznanja ili iskustva u području osobnog trenerstva. Primjeren je i za osobne trenere koji već imaju klijente i rade na području trenerstva, jer svoje znanje mogu samo još nadograditi online tečajem.

Moduli ili online sadržaji tečaja se otvaraju postupno na tjednoj bazi. Na taj način sustavno vas vodimo kroz proces učenja i postupanje s e-gradivom.

I dalje ćete imati pristup online tečaju nakon uspješnog završetka tečaja stoga niste vezani vrijemenom korištenjem tečaja.

Završetkom tečaja niste vrijemenom ograničeni tako da to možete pohađati kad god želite.

Ne, AFP certifikat nije potrebno obnavljati jer završetkom uspješno stječete svu potrebnu stručnost za početak rada osobnog trenerstva.

PRIČE O USPJESIMA

Mišljenja polaznika tečajnika

Pročitajte njihova mišljenja i na koji način im je naš tečaj pomogao na putu ka ostvarenju karijere osobnog trenera. 

BESPLATNA PREZENTACIJA

Želite li dobiti više informacija o tečaju?

Rezervirajte 15-minutnu besplatnu video prezentaciju tečaja uživo s AFP savjetnikom, koji će vam detaljnije predstaviti sadržaj i tijek tečaja u praksi te odgovoriti na sva pitanja.

Video prezentaciji možete prisustvovati putem telefona, računala ili tableta iz udobnosti svog doma, ureda ili na putu.

Odaberite svoj jezik

Kliknite na željeni jezik i istražite AFP web stranicu na jeziku koji vam najviše odgovara.